‘Trust that God will put the right people in your life at the right time and for the right reasons’

Vanaf augustus 2022 mag ik mij dirigente noemen van het heerlijke koor
Rhythm Voice te Anna Paulowna

Maar wie ben ik eigenlijk?

Vera van Tol – van Suijlekom is de naam, 46 jaar oud op moment van schrijven.(Geboortejaar 1976 ;-)) Ik ben getrouwd, al een jaar of 15, met Floris van Tol en gezegend met 6 prachtige kinderen in de leeftijd van 9 – 22 jaar. Ik heb  5 dochters, Thirsah, Yente, Merle, Floortje en Rheza en 1 zoon, Pepeyn. Al onze kinderen dansen en maken ook muziek, ons huis is dus altijd met muziek gevuld.
Ik adem het zo ongeveer 🙂

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als gastouder/ambulant begeleider voor kinderen met een medische specificatie en/of gedragsproblematiek. Ik heb MDGO-verzorgende en HBO-V gestudeerd. Dit is de korte samenvatting. Ook ben ik logeergezin voor mijn cliënten, vaak met een linkje naar het Autisme Spectrum. Daarnaast zit ik voor verschillende jonge clientjes in een soort van zorgteam om hen heen zodat ook deze kinderen/jong volwassenen met een beetje hulp kunnen deelnemen aan onze maatschappij. Het is een baan die mij zeer veel voldoening geeft maar aan de andere kant ook best pittig is. En dat is waar muziek om de hoek komt kijken 🙂

Ik geef in huis les op dwarsfluit (op dit instrument heb ik zelf ook mijn conservatoriumwaardige diploma’s behaald), blokfluit en piano en ik geef zang coaching, lekker thuis, in huiselijke sfeer. Daarnaast sta ik vaak op zaterdag in het theater om spelers en zangers (zelfgeschreven) nummers aan te leren en ten gehore te brengen tijdens voorstellingen. Ik zorg ervoor dat koor en solisten hun stem gezond houden. Avond aan avond voorstellingen zingen zit qua stemgebruik net iets anders in elkaar. Een soort andere tak van sport, maar niet minder leuk. Samen met mijn man schrijf ik o.a. voor deze voorstellingen, maar ook voor musicalverenigingen, nummers, tekst en muziek, en evt. orkestbanden.

Hobby’s heb ik ook maar die zijn toch veelal wel gelinkt aan muziek
schrijven en/of maken.

Inmiddels ben ik alweer ruim 25 jaar dirigent van Gospel-popkoor Amazed! uit Alkmaar en tussen toen en nu ben ik dirigent geweest van verschillende koren (waaronder het IJE Den Helder, Popkoor Eigenwijs Zwaag, Alkmaars Gospel Choir en projectkinderkoren in onze kerkgemeente te Heerhugowaard).

Op dit moment ben ik als dirigent werkzaam bij het al eerdergenoemde Gospel-popkoor Amazed! te Alkmaar en bij Kindergospelkoor Joy te Den Helder. Ook de Credosingers te Slootdorp zijn sinds 2019 op de woensdagavond van ‘mij’.
Op de maandagavonden ben ik te vinden bijInterkerkelijk koor Columba uit Broek op Langedijk.

Het dirigeren van (Gospel) (Christelijke)koren geeft mij voldoening in het uitdragen van mijn geloof in God. Ik vind het een fijne manier van beleven, een manier voor mij om Zijn liefde uit te dragen. Het talent wat ik van Hem kreeg wil ik Hem graag teruggeven en het liefst op deze manier.

Ik ben van mening dat iedereen kan zingen, en probeer binnen al mijn koren dat ook over te laten komen.  Altijd met 200 procent inzet, wat ik geef krijg ik terug, dat is wat muziek doet!!